Výborná česnečka
Taková klasika... co se neomrzí ... zároveň je česnek velice zdravý

Ingredience:
- 500 g oloupaných brambor
- 1,2 l vody
- mletý kmín
- 2 kostky zeleninového bujónu
- 1 vejce
- 3 stroužky čerstvého česneku
- 1 lžíce řepkového oleje
- mořská sůl
- petrželová nať, libeček
Příprava
Na přípravu polévky si očistíme brambory a nakrájíme je na drobnější kostky. Zalijeme je nejdříve jenom asi 800 ml vody a dáme vařit. Vodu lehce osolíme, posypeme trochu mletým kmínem a přidáme svázanou petrželovou nať nebo libeček - polévku krásně ovoní. Trochu čerstvé petrželky si necháme do hotové polévky.
Až se brambory začnou vařit, nastavíme asi 10 minut z vody vyjmeme petrželovou nať a do hrnce přidáme dvě kostky zeleninového bujónu. Dolijeme horkou vodou (zbylých cca 400 ml). Bujón krátce povaříme a v polévce pak rozkvedláme jedno vejce na zahuštění, které také necháme přejít alespoň 1-2 minuty varem.
Tip ... rohlíky pokrájíme na kolečka uděláme uprostřed každého kolečka dírku a dáme na chviličku do trouby než zezlátnou. Buď servírujeme již v tomto stavu a nebo můžeme ještě horké pomazat máslem a ihned posypat kořením třeba bylinkové máslo. Potom navlečeme rohlíky na špagátek a můžeme servírovat vzácné návštěvě. Je to velice efektní.