Výborná česnečka

Taková klasika... co se neomrzí ... zároveň je česnek velice zdravý 

Ingredience:

  • 500 g oloupaných brambor
  • 1,2 l vody
  • mletý kmín
  • 2 kostky zeleninového bujónu 
  • 1 vejce
  • 3 stroužky čerstvého česneku
  • 1 lžíce řepkového oleje 
  • mořská sůl
  • petrželová nať, libeček

Příprava

Na přípravu polévky si očistíme brambory a nakrájíme je na drobnější kostky. Zalijeme je nejdříve jenom asi 800 ml vody a dáme vařit. Vodu lehce osolíme, posypeme trochu mletým kmínem a přidáme svázanou petrželovou nať nebo libeček - polévku krásně ovoní. Trochu čerstvé petrželky si necháme do hotové polévky.

Až se brambory začnou vařit, nastavíme asi 10 minut z vody vyjmeme petrželovou nať a do hrnce přidáme dvě kostky zeleninového bujónu. Dolijeme horkou vodou (zbylých cca 400 ml). Bujón krátce povaříme a v polévce pak rozkvedláme jedno vejce na zahuštění, které také necháme přejít alespoň 1-2 minuty varem. 

Tip ... rohlíky pokrájíme na kolečka uděláme uprostřed každého kolečka dírku a dáme na chviličku do trouby než zezlátnou. Buď servírujeme již v tomto stavu a nebo můžeme  ještě horké pomazat máslem a ihned posypat kořením třeba bylinkové máslo. Potom navlečeme rohlíky na špagátek a můžeme servírovat vzácné návštěvě. Je to velice efektní. 


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky