Voňavý jablečný koláč se skořicí
Lehký dezert, jehož chuť vás nikdy nezklame. Parádní tečka za nedělním obědem!

Ingredience
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1/2 hrnku cukru dáme i méně záleží na sladkosti jablek a naší chuti
- 1 prášek do pečiva
- jablka zbavená jádřinců a nastrouhaná
- skořice dle chuti
- kokosový olej dle potřeby
- olej na vymazání formy
Příprava
Promícháme všechny suché přísady ve velké míse. Formu vymažeme lehce olejem a můžeme vysypat ovesnými vločkami. Nasypeme na dno tolik suché směsi, aby nebylo vidět dno.
Na suchou směs nasypeme hodně strouhaných jablek. Dále opět přidáme suchou směs, dokud nebudou jablka vidět. Opakujeme, dokud nevypotřebujeme všechna jablka a suchou směs.
Nakonec lžičkou rozmístíme kokosový olej po celém povrchu zákusku.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 40 minut nebo dozlatova.