QUICHE SE ŽAMPIONY A KAVKAZSKÝM ŠPENÁTEM
Objev posledních let, který nás opravdu nadchl! V ČR neznámá pnoucí
trvalka s chutnými listy bez hořkosti. Mladé listy a křupavé výhonky se
konzumují syrové jako náhražka salátu. Tepelně upravený se dá použít jako běžný špenát.

Ingredience:
250 g mouky (například špaldové)
½ lžičky kypřícího prášku
lžička soli
100 ml olivového oleje
100 ml vlažné vody
3 balení tofu natural nevegan - jogurt či tvaroh
250 g kavkazského špenátu
3 cibule
15 sušených rajčat naložených v oleji (2-3 si necháme nahoru)
3 lžíce lahůdkového droždí
bazalka, tymián, libeček
lžička černé soli
sůl
250 g mouky (například špaldové)
½ lžičky kypřícího prášku
lžička soli
100 ml olivového oleje
100 ml vlažné vody
3 balení tofu natural nevegan - jogurt či tvaroh
250 g kavkazského špenátu
3 cibule
15 sušených rajčat naložených v oleji (2-3 si necháme nahoru)
3 lžíce lahůdkového droždí
bazalka, tymián, libeček
lžička černé soli
sůl
pepř
Postup:
1. Nejdříve uděláme těsto, smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, vodu a olej a vypracujeme hladké těsto.
2. Na oleji osahneme cibulku nakrájenou na proužky do zlatova. Přihodíme špenát a pár minut podusíme.
3.
Tofu rozmixujeme s lahůdkovým droždím, kořením, černou a
pepřem. V míse smícháme rozmixované tofu se špenátem a nakrájenými
rajčaty.
4.
Těsto vložíme do formy, uděláme vyšší okraje a propícháme dno
vidličkou. Navrstvíme na něj směs a nahoru přidáme zbytek rajčat.
5. Pečeme 35-45 minut na 190° C.