QUICHE SE ŽAMPIONY A KAVKAZSKÝM ŠPENÁTEM

Objev posledních let, který nás opravdu nadchl! V ČR neznámá pnoucí trvalka s chutnými listy bez hořkosti. Mladé listy a křupavé výhonky se konzumují syrové jako náhražka salátu. Tepelně upravený se dá použít jako běžný špenát.

Ingredience:
250 g mouky (například špaldové)
½ lžičky kypřícího prášku
lžička soli
100 ml olivového oleje
100 ml vlažné vody
3 balení tofu natural nevegan - jogurt či tvaroh
250 g kavkazského špenátu
3 cibule
15 sušených rajčat naložených v oleji (2-3 si necháme nahoru)
3 lžíce lahůdkového droždí
bazalka, tymián, libeček
lžička černé soli
sůl
pepř

Postup:
1. Nejdříve uděláme těsto, smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, vodu a olej a vypracujeme hladké těsto.
2. Na oleji osahneme cibulku nakrájenou na proužky do zlatova. Přihodíme špenát a pár minut podusíme.
3. Tofu rozmixujeme s lahůdkovým droždím, kořením, černou a pepřem. V míse smícháme rozmixované tofu se špenátem a nakrájenými rajčaty.
4. Těsto vložíme do formy, uděláme vyšší okraje a propícháme dno vidličkou. Navrstvíme na něj směs a nahoru přidáme zbytek rajčat.
5. Pečeme 35-45 minut na 190° C.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky