ŠPALDOVO-ŽITNÝ JABLEČNÝ ZÁVIN

- 100 g celozrnné žitné mouky 100 g špaldové hladké mouky
- 50 g sádla
- 1 vejce (plus jedno další na potření)
- 3 lžíce bílého jogurtu
- skořice
- ořechy
- jablka
Příprava
Na válu vypracujte hladké těsto z mouky, sádla, vejce a jogurtu. Těsto zabalte do folie a nechejte odpočinout v lednici cca 30 min.
Z těsta vyválejte tenkou placku. Pracujte opatrně, těsto je hodně křehké. Na 3/4 rozložte nastrouhaná jablka, posypte skořicí a ořechy nemusí být . Těsto opatrně zarolujte a zahněte okraje.
Závin přendejte na plech a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte cca 30 minut v předem rozehřáté troubě na 180 stupňů.
Klikněte a můžete začít psát. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi.