RUSTIKÁLNÍ VEGAN SLANÝ KOLÁČ

Slaný koláč plněný zeleninovou směsí k večeři i jako super pohoštění pro návštěvu. 

1 koláč o průměru 20 cm

těsto:

200 g hladké špaldové mouky

1 čl kypřicího prášku

1 čl soli

2 pl jablečného octa

100 ml slunečnicového oleje

40 ml sojového neochuceného mléka nebo vody

Náplň:

olej

cibule na půlkolečka 1 ks

třtinový cukr 1 lžíce

balsamico 2 lžíce

cuketa 1 ks

paprika 1 ks

žampiony 200 g

sušená rajčata dle chuti

4 stroužky česneku

kousek zázvoru


Příprava:

Nejdříve si připravíme zeleninovou směs. Osmahneme na oleji cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme rovnou lžici třtinového cukru a mecháme zkaramelizovat cibulku. Když je zkaramelizovaná přídámE balsamico a necháme ocet odpařit. K cibulce přidáme česnek na kolečka, trošku osmahneme a přidáme pokrájené žampiony, které také osmahneme. Přidáme cuketu, papriku, kousíček zázvoru, sušená rajčata a koření dle volby. Já dávám Kebab Koření od Antonína. Směs necháme vychladit.

Mezitím všechny ingredience na těsto smícháme a rukama vypracujeme v jednotné těsto. Dáme alespoň na 30 minut do lednice odpočinout. Poté z něj vytvarujeme kolo o průměru 30 cm. Doprostřed klademe zeleninovou směs, necháme volné cca 5 cm okraje. Okraje přeložíme směrem dovnitř, koláč pečeme 25 minut na 200 °C.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky