RAW DORT ZE ZELENÉHO JEČMENU

Korpus:
8 datlí namočíme na na 30 minut do vlažné vody, můžeme použít i datlovou pastu tu už nemáčíme.
1/2 hrnku vlašských ořechů nebo mandlí namočíme do vody na 2-3 hodiny
2 lžíce sušeného kokosu - plátky nebo mletý je to jedno
Krém:
větší hrst kešu ořechů namočíme na 2-3 hodiny do vody
1/2 velkého jablka bez slupky a semínek
4 lžíce kokosového oleje
3 lžičky prášku zeleného ječmenu
2 lžíce agáve sirupu, medu atp.
kardamon
1 lžíce šťávy z citrónu

Korpus připravíme tak , že nameleme ořechy, kokos a datle nebo datlovou pastu. Utvoříme těsto, které natlačíme na papíru vymazaném kokosovým olejem do malé dortové formy. Necháme vychladit v lednici.
Krém: Z kešu ořechů slijeme vodu a rozmixujeme je na hrubo v mixéru. Přidáme polovinu jablka a 4 lžičky kokosového oleje vše dobře rozmixujeme dohladka. Pak vmícháme 3 lžičky prášku ZELENÉHO JEČMENU, 2 lžíce agávového sirupu nebo jiného sladidla, kardamon a citrónovou šťávu. Krém máme hotový.
Nyní potřeme korpus krémem a ozdobíme tím co máme rádi... já jsem tento dort ozdobila mochyní.