RAW DORT ZE ZELENÉHO JEČMENU

Korpus:

8 datlí namočíme  na  na 30 minut do vlažné vody, můžeme použít i datlovou pastu tu už nemáčíme.

1/2 hrnku vlašských ořechů nebo mandlí namočíme do vody na 2-3 hodiny

2 lžíce sušeného  kokosu - plátky nebo mletý je to jedno


Krém:

větší hrst kešu ořechů namočíme na 2-3 hodiny do vody

1/2 velkého jablka bez slupky a semínek

4 lžíce kokosového oleje

3 lžičky prášku zeleného ječmenu

2 lžíce agáve sirupu, medu atp.

kardamon

1 lžíce šťávy z citrónu





Korpus připravíme tak , že nameleme ořechy, kokos a datle nebo datlovou pastu. Utvoříme těsto, které natlačíme na papíru vymazaném kokosovým olejem do malé dortové formy. Necháme vychladit v lednici.

Krém: Z kešu ořechů slijeme vodu a rozmixujeme je na hrubo v mixéru. Přidáme polovinu jablka a 4 lžičky kokosového oleje vše dobře rozmixujeme dohladka. Pak vmícháme 3 lžičky prášku ZELENÉHO JEČMENU,  2 lžíce agávového sirupu nebo jiného sladidla, kardamon a citrónovou šťávu. Krém máme hotový.

Nyní potřeme korpus krémem a ozdobíme tím co máme rádi... já jsem tento dort ozdobila mochyní.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky