Polévka z kavkazského špenátu

Kavkazský špenát (Hablitzia tamnoides, anglicky Caucasian spinach) patří do čeledi laskavcovitých (Amaranthaceae), je tedy příbuzným s mangoldem, merlíkem, řepou nebo lebedou. Je bohatý na karotenoidy, vitamin B12, hořčík, vápník, fosfor či zinek.


Ingredience

  • mísa lístků kavkazského špenátu
  • větší snítku libečku
  • 1 cibule
  • 1 litr horký zeleninový vývar
  • 2 -3 větší brambory
  • 1 lžíce miso pasty
  • 1 lžíce ume octa
  • rostlinná smetana nebo kokosové mléko z plechovky
  • sůl
  • pepř


Příprava

Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji společně se solí a pepřem. Solíme raději méně, jelikož později přidáváme miso pastu a ume ocet, oboje je slané.

Kavkazský špenát propereme, pokrájíme , a.když je cibulka nahnědlá, tak je k ní přidáme  s libečkem. Společně ještě trochu osmahneme. Potom zalijeme horkým vývarem.

Přidáme na menší kostičky pokrájené brambory a ještě asi 15 minut na mírném ohni povaříme. Stáhneme z plotny, přidáme lžičku miso pasty a vše rozmixujeme do krémové konzistence. Nakonec dochutíme ume octem a rostlinnou smetanou. Též je dobrý i kokosová ozvláštní to chuť.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky