POHANKOVÉ PSÍ PIŠKOTKY
Piškotky pro pejsky i lidičky - bezlepkové bez cukru.

SUROVINY:
2 vejce, 150 g pohankové mouky), 25 g škrobu (ideálně kukuřičný), 3 lžíce vody, 1 čajová lžička kypřícího prášku bezlepkového, (ideálně s vinným kamenem), špetka soli a lžička skořice (ovoní a osladí).

Postup: Oddělte žloutky od bílků. Ze žloutků s vodou vyšlehejte pevnější pěny a postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořicí a škrobem. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který poté opatrně vmíchejte do těsta. Lžící tvořte malé bochánky, které pokládáte na plech vyložený pečícím papírem. Dodržujte dostatečný odstup. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C přibližně 10 minut, dokud nezezlátnou.