Pizza z quinoy a jáhlových vloček

Zdravá bezlepková pizza, kterou si bez výčitek můžete dopřát i k večeři.

Ingredience

  • 3/4 šálku quinoy (140 g) + voda na zalití
  • 1/2 šálku jáhlových vloček
  • , 1/4 šálku vody (50 ml)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku (pro bezlepkáře: kypřicí prášek bez fosfátů)
  • 1 lžíce olivového oleje

Příprava

Quinou namočíme alespoň na 8 hodin. Nejlépe přes noc.

Druhý den slijeme vodu a přidáme jáhlové vločky, vodu, sůl, olej a prášek do pečiva. Uděláme těsto, které dáme buď na plech a nebo do formy na koláč.

Dáme péct na 200 ° asi 10-15 minut, podle toho jak nám moc peče trouba. Potom vyndáme a ozdobíme dle své fantazie.

Ingredience NÁPLŇ

  • šálek rajčatového pyré
  • 1 větší rajče
  • 200 g strouhaného sýra (mozzarella)nejlépe vegan
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • čerstvě mletý pepř
  • česnek
  • tymián
  • olivy

Příprava NÁPLŇ

Výborné jsou rajčata v konzervě a česnek čerstvý tymián a šalvěj ze zahrádky. Nezapomeneme na bazalku ještě můžeme přidat olivy, červenou papriku. A navrch jasně nesmí chybět sýr. Ještě chvilenku zapečeme než se roztaví sýr.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky