Pizza z quinoy a jáhlových vloček
Zdravá bezlepková pizza, kterou si bez výčitek můžete dopřát i k večeři.

Ingredience
- 3/4 šálku quinoy (140 g) + voda na zalití
- 1/2 šálku jáhlových vloček
- , 1/4 šálku vody (50 ml)
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky kypřícího prášku (pro bezlepkáře: kypřicí prášek bez fosfátů)
- 1 lžíce olivového oleje
Příprava
Quinou namočíme alespoň na 8 hodin. Nejlépe přes noc.
Druhý den slijeme vodu a přidáme jáhlové vločky, vodu, sůl, olej a prášek do pečiva. Uděláme těsto, které dáme buď na plech a nebo do formy na koláč.
Dáme péct na 200 ° asi 10-15 minut, podle toho jak nám moc peče trouba. Potom vyndáme a ozdobíme dle své fantazie.
Ingredience NÁPLŇ
- šálek rajčatového pyré
- 1 větší rajče
- 200 g strouhaného sýra (mozzarella)nejlépe vegan
- 1 hrst čerstvé bazalky
- čerstvě mletý pepř
- česnek
- tymián
- olivy
Příprava NÁPLŇ
Výborné jsou rajčata v konzervě a česnek čerstvý tymián a šalvěj ze zahrádky. Nezapomeneme na bazalku ještě můžeme přidat olivy, červenou papriku. A navrch jasně nesmí chybět sýr. Ještě chvilenku zapečeme než se roztaví sýr.