KŘUPAVÁ CUKETA
PRÁVĚ ZAČÍNÁ OBDOBÍ CUKET A TOHLE JE JEDEN Z MÝCH NEJOBLÍBENĚJŠÍCH RECEPTŮ

SUROVINY:
HLADKÁ MOUKA
SŮL
PEPŘ
2 VEJCE
1 - 2 STŘEDNÍ CUKETY
150 G GOUDY NASTROUHAT NA JEMNO
60 G STROUHANKY
PETRŽELKA
DRESING
1 STROUŽEK ČESNEKU
1 MALÁ LŽIČKA HOŘČICE
1 MALÁ LŽIČKA MED
200 G BÍLÉHO JOGURTU
PAŽITKA NEBO JINÁ BYLINKA DLE CHUTI

POSTUP:
Nakrájenou cuketu na hranolky obalíme v mouce pak ve směsi 2. Vajíček s půl lžičky soli a půl lžičky pepře poslední obal bude ve směsi sýra goudy nebo jiného tvrdého sýra strouhanky a petržele. Takto obalené hranolky dáme na plech s pečícím papírem. Plech vložíme do trouby rozpálené na 180 stupňů a necháme péct dozlatova cca 20 minut - dle trouby.
Mezi tím si připravíme dresing. Smícháme česnek horčici med jogurt a bylinky.