KŘUPAVÁ CUKETA

PRÁVĚ ZAČÍNÁ OBDOBÍ CUKET A TOHLE JE JEDEN Z MÝCH NEJOBLÍBENĚJŠÍCH RECEPTŮ

SUROVINY:

HLADKÁ MOUKA

SŮL

PEPŘ

2 VEJCE

1 - 2 STŘEDNÍ CUKETY

150 G GOUDY NASTROUHAT NA JEMNO

60 G STROUHANKY

PETRŽELKA

DRESING

1 STROUŽEK ČESNEKU

1 MALÁ LŽIČKA HOŘČICE

1 MALÁ LŽIČKA MED

200 G BÍLÉHO JOGURTU

PAŽITKA NEBO JINÁ BYLINKA DLE CHUTI

 POSTUP:

Nakrájenou cuketu na hranolky obalíme v mouce pak ve směsi 2. Vajíček s půl lžičky soli a půl lžičky pepře poslední obal bude ve směsi sýra goudy nebo jiného tvrdého sýra strouhanky a petržele. Takto obalené hranolky dáme na plech s pečícím papírem. Plech vložíme do trouby rozpálené na 180 stupňů a necháme péct dozlatova cca 20 minut - dle trouby.

Mezi tím si připravíme dresing. Smícháme česnek horčici med jogurt a bylinky.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky