HOUBOVÁ GALETKA

SUROVINY

TĚSTO:

  • 200 g hladké celozrnné mouky (špaldové)
  • 125 g hery nebo zlaté Hany
  • 2-3 lžíce studené vody (studená až ledová voda je podmínkou)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • špetka soli (himalájské nebo mořské)
  • sezamové semínko a slunečnici (na ozdobu)
  • 1/2 ks vejce do těsta
  • 1/2 ks vejce (na potření)
  • Postup:

    Křehké těsto:

    1. Mouku dáme do mísy, smícháme se solí a přidáme na malé kousky pokrájenou Heru nebo Zlatou Hanu. Rukama se snažíme spojit mouku s tukem a vytvoříme drobenku. Po té postupně přidáváme vodu a citronovou šťávu, až vytvoříme kompaktní těsto. Těsto zabalíme do potravinové folie a dáme na 30- 60 minut do lednice.

    2. Ztuhlé těsto dáme na desku podsypanou moukou nebo rovnou na pečící papír a vyválíme. Vyválíme kruh jako na pizzu. 

K

  • Na náplň:
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 100g slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • 400g hub
  • sýr cottage
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • nastrouhaný tvrdý sýr třeba gouda

Osmahneme na másle cibuli a anglickou slaninu. Přidáme houby, česnek a osolíme houby dusíme doměkka. Nakonec přídáme čerstvý tymián a cottage. 

Směs dáme na těsto, a překládáme okraje, které pak potřeme vajíčkem a posypeme semínky. 

Koláč pečeme v troubě na 180 stupňů do zlatých okrajů. Poté posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a ještě necháme sýr v teplé vypnuté troubě roztéct.  

Dobrou chuť,



Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky