Dýňovo-jablečná marmeláda se skořicí a badyánem

Hokaido dýně -1 kg jablka  - 2,5 kg šťáva z 1 citronu kůra z 1 citronu skořice - 1 ks hvězdička badyán nebo badyánový liker ( nevím jestli se prodává...já si ho vyrábím jednoduše...nechám macerovat měsíc badyánové hvězdičky v alkoholu ) cukr - 2 kg


Dýni oloupeme, rozdělíme na polovinu nebo na čtyři části a semena odstraníme. Připravené díly nakrájejte na malé kousky. Jablka nakrájíme stejným způsobem bez jader a slupky.  Aby  jablka neztmavla, polijeme je šťávou z jednoho citronu a promícháme. Šťáva musí být připravena předem. Kůru z citrónu nastrouháme do jablek.  Připravená jablka smíchejte s dýní, přidejte 1 kg  cukru a dejte na mírný ohřev. Stále mícháme. Po třiceti minutách nepřetržitého varu přidejte hvězdu badyánu a skořici. Džem i nadále vaříme na mírném ohni asi čtyřicet minut..

Po uplynutí stanovené doby vyndáme badyán se skořicí a přidejte 1kg cukru. Zamícháme a přivedeme k varu.

Čekáme, až celá masa získá karamelovou barvu a trochu se zchladne.

Směs dýně a jablek dáme do ponorného mixéru, dokud nebude hladká. Poté vaříme do požadované hustoty. Nepoužívám, žádné konzervanty můžeme přidat maximálně lžičku kyseliny citronové.

Takto je v zásadě připravena vynikající dýňová marmeláda s jablky, skořicí a badyánem. Nalijeme sklenic a zavíčkujeme.

Sterilizumeme v troubě na vyšším plechu kam přilijeme horkou vodu 20 minut při 160°C.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky