Dýňovo-jablečná marmeláda se skořicí a badyánem

Hokaido dýně -1 kg jablka - 2,5 kg šťáva z 1 citronu kůra z 1 citronu
skořice - 1 ks
hvězdička badyán nebo badyánový liker ( nevím jestli se prodává...já si ho vyrábím jednoduše...nechám macerovat měsíc badyánové hvězdičky v alkoholu )
cukr - 2 kg

Dýni oloupeme, rozdělíme na polovinu nebo na čtyři části a semena odstraníme. Připravené díly nakrájejte na malé kousky. Jablka nakrájíme stejným způsobem bez jader a slupky. Aby jablka neztmavla, polijeme je šťávou z jednoho citronu a promícháme. Šťáva musí být připravena předem. Kůru z citrónu nastrouháme do jablek. Připravená jablka smíchejte s dýní, přidejte 1 kg cukru a dejte na mírný ohřev. Stále mícháme. Po třiceti minutách nepřetržitého varu přidejte hvězdu badyánu a skořici. Džem i nadále vaříme na mírném ohni asi čtyřicet minut..
Po uplynutí stanovené doby vyndáme badyán se skořicí a přidejte 1kg cukru. Zamícháme a přivedeme k varu.
Čekáme, až celá masa získá karamelovou barvu a trochu se zchladne.
Směs dýně a jablek dáme do ponorného mixéru, dokud nebude hladká. Poté vaříme do požadované hustoty. Nepoužívám, žádné konzervanty můžeme přidat maximálně lžičku kyseliny citronové.
Takto je v zásadě připravena vynikající dýňová marmeláda s jablky,
skořicí a badyánem. Nalijeme sklenic a zavíčkujeme.
Sterilizumeme v troubě na vyšším plechu kam přilijeme horkou vodu 20 minut při 160°C.