DORT OD BABIČKY JANIČKY:-)

Na piškot:
3 vejce
120 g kokosového cukru nebo jiného sladidla
85 g hladké špaldové mouky
25 g kakaa
2 velké lžíce oleje (slunečnicového nebo řepkového)
2 lžíce vlažné vody
4 g kypřícího prášku bez lepku
Na krém:
bílé tofu
kokosové mléko v plechovce velké
200 g bílé čokolády čokolády (alespoň 52%)
agar agar želatina
Tip: Pokud stále nemáme dostatečně hustý krém můžeme přidat pudink bez vaření.
Na ovocné želé:
500 g mraženého ovoce
60 g kokosového cukru
200 ml vody
pudink bez lepku jahodový nebo vanilkový
Troubu si rozpalte na 180°C a formu a průměru 24 cm si vyložte pečícím papírem.
Do mísy si dejte cukr s vejci a šlehejte nejvyšší rychlost asi 5 minut - směs bude krásně nadýchaná a hezky světlá. Poté rychlost mixéru zpomalte a přidejte vodu s olejem. Nakonec přidejte prosátou moukou s kakaem a kypřícím práškem - šlehejte pomalu a jen do doby, dokud nebudou všechny suroviny propojené. Takto připravené těsto přelijte pomocí cukrářské špachtle do formy, uhlaďte do stran a dejte péct na 15 minut. Po upečení korpus vytáhněte z trouby, nechte ho vychladnout.
KRÉM:
Bílé tofu já měla Tofu natural - Sunfood cca 200g dejte do mixeru a rozmixovat. Pak přidat po částech kokosové mléko velkou plechovku tuhou část. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a prochladlou přidáme do mixéru. Agar připravíme dle návodu a přimícháme do celé směsi. Necháme ztuhnout asi tak do konzistence tvarohu ve vaničce a pak nalijeme na korpus. V ledničce necháme ztuhnout cca 2-3 hodiny. Prostě aby to bylo tuhé a nezabořil se prst.
ŽELÉ:
Ovoce dáme do kastrůlku s cukrem a vodou a rozvaříme. Pudink si rozmícháme v trošce vody a vlijeme k ovoci. Povaříme do zhoustnutí popřípadě když je moc hustá směs doředíme vodou. Necháme trošku vychladnout tak aby želatina šla pohodlně nalít na dort.
Když dort vychladne dáme do ledničky. Nejlépe se krájí až druhý den.