CUKROVÍ S POMERANČOVOU NÁPLNÍ COINTREA

SUROVINY:
Těsto
10 dkg cukr,20 dkg tuku,30 dkg hladké mouky,1 žloutek, citronová kůra z 1 citronu
Zpracujeme v těsto necháme odpočinout do druhého dne a pak vyválíme a vykrajujeme třeba kolečka.
Pomerančová náplň
200 g bílé čokolády
75 ml smetany na šlehání
25 ml Cointreau nebo jiného pomerančového likéru já si vyrobila... badyánová tinktura, nastrouhaná pomerančová kůra z bio pomeranče, muškátový oříšek, kardamon poměr nedokážu popsat prostě tak nějak dle citu.
V malém hrnci ohřejeme smetanu a pomerančový likér. Přiveď těsně k bodu varu a pak odstav z ohně. Přihoďíme nalámanou bílou čokoládu a promícháme. Náplň necháme vychladnout a pak můžeme naplnit upečená kolečka.
Navrch uděláme čokoládovou polevu. Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni spolu s jednou lžicí oleje. Necháme kapku ztuhnout a natřeme na každou sušenku mašlovačkou.