CUKROVÍ S POMERANČOVOU NÁPLNÍ COINTREA

Tohle cukroví je trošku jiné a to díky netradiční náplni. Ale kdo má rád sladké tak určitě neváhejte a zkuste udělat. 

SUROVINY: 

Těsto

10 dkg cukr,20 dkg tuku,30 dkg hladké mouky,1 žloutek, citronová kůra z 1 citronu

Zpracujeme v těsto necháme odpočinout do druhého dne a pak vyválíme a vykrajujeme třeba kolečka.


Pomerančová náplň

200 g bílé čokolády

75 ml smetany na šlehání

25 ml Cointreau nebo jiného pomerančového likéru já si vyrobila... badyánová tinktura, nastrouhaná pomerančová kůra z bio pomeranče, muškátový oříšek, kardamon poměr nedokážu popsat prostě tak nějak dle citu.

 V malém hrnci ohřejeme smetanu a pomerančový likér. Přiveď těsně k bodu varu a pak odstav z ohně. Přihoďíme nalámanou bílou čokoládu a promícháme. Náplň necháme vychladnout a pak můžeme naplnit upečená kolečka.

Navrch uděláme čokoládovou polevu. Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni spolu s jednou lžicí oleje. Necháme kapku ztuhnout a natřeme na každou sušenku mašlovačkou.





Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky