Celozrnná špaldová bageta

Bagety jsou výborné i na jednohubky. Hodí se skvěle k pomazánkám a hlavně víme co jíme:-)

Ingredience

500 g špaldové celozrnné mouky

300 ml vlažné vody

75 ml oleje

půl kostky droždí

2 lžíce psyllia

2 lžíce lněného semínka

2 lžičky soli

1 medu nebo agave nebo datlového sirupu

Na posyp semínka dle chuti

Příprava

Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek a do důlku rozdrobíme droždí, na které dáme med nebo jiné alternativy. Zasypeme troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Když kvásek vzejde přidáme ostatní ingredience a zpracujeme v těsto, které necháme cca 1 hodinu kynout. Poté těsto vyválíme na silnější placku a srolujeme do tvaru bagety. Orosíme vodou a ozdobíme semínky. Ještě chvíli necháme kynout. Teď už jen vložíme plech s pečivem do trouby a pečeme při 170 stupních asi 15 minut. Záleží jak nám peče trouba takže raději první pečení ohlídáme. 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky