Celozrnná špaldová bageta
Bagety jsou výborné i na jednohubky. Hodí se skvěle k pomazánkám a hlavně víme co jíme:-)

Ingredience
500 g špaldové celozrnné mouky
300 ml vlažné vody
75 ml oleje
půl kostky droždí
2 lžíce psyllia
2 lžíce lněného semínka
2 lžičky soli
1 medu nebo agave nebo datlového sirupu
Na posyp semínka dle chuti
Příprava
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek a do důlku rozdrobíme droždí, na které dáme med nebo jiné alternativy. Zasypeme troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Když kvásek vzejde přidáme ostatní ingredience a zpracujeme v těsto, které necháme cca 1 hodinu kynout. Poté těsto vyválíme na silnější placku a srolujeme do tvaru bagety. Orosíme vodou a ozdobíme semínky. Ještě chvíli necháme kynout. Teď už jen vložíme plech s pečivem do trouby a pečeme při 170 stupních asi 15 minut. Záleží jak nám peče trouba takže raději první pečení ohlídáme.