Buchta s jablky ořechy a semínky
Dezert plný semínek a oříšku.

Ingredience:
200 gr špaldové mouky
100 gr jahelné mouky (možné vynechat a použít jen špaldovou)
100 gr lněného semínka
1 kypřící prášek bez fosfátů
1/2 šálku medu, či sirupu
4 lžíce panely
100 gr oleje
lžička skořice
cca 400 ml banánového nápoje ( 1 ks zralý banán plus teplá voda)
4 větší jablka
1 lžíce panely
1 lžíce perníkového koření nebo skořice
hrst rozinek
slunečnicová semínka na posyp
velká hrst nasekaných oříšků
Postup:
Troubu před-topíme na 180°C. Smícháme sypké ingredience. V oddělené nádobě připravíme mléko, Rozmixujeme banán s vodou, Přidáme olej, med, který se nám v banánovém nápoji hezky rozpustí, rozmícháme a přilijeme k sypké směsi. Toto středně řídké těsto vlijeme na pekáč vyložený pečícím papírem a rozprostřeme ho po celé ploše. Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo, smícháme se skořicí nebo perníkovým kořením, cukrem, rozinkami a nasekanými oříšky ( čím víc oříšků, tím lépe). Jablka navrstvíme na těsto, posypeme slunečnicovým semínkem a dáme péct do trouby na 45-50 minut. Koláč se peče poměrně dlouho. Před koncem ho můžeme posypat kokosem, krásně to koláč rozvoní. Před krájením necháme úplně vychladnout. Ke koláčí můžeme přidat zakysanou smetanu.