Buchta s jablky ořechy a semínky

Dezert plný semínek a oříšku. 

Ingredience:

200 gr špaldové mouky
100 gr jahelné mouky (možné vynechat a použít jen špaldovou)
100 gr lněného semínka
1 kypřící prášek bez fosfátů
1/2 šálku medu, či sirupu
4 lžíce panely
100 gr oleje
lžička skořice
cca 400 ml banánového nápoje ( 1 ks zralý banán plus teplá voda)
4 větší jablka
1 lžíce panely 

1 lžíce perníkového koření nebo skořice

hrst rozinek

slunečnicová semínka na posyp
velká hrst nasekaných oříšků 

Postup:
Troubu před-topíme na 180°C. Smícháme sypké ingredience. V oddělené nádobě připravíme mléko, Rozmixujeme banán s vodou, Přidáme olej, med, který se nám v banánovém nápoji hezky rozpustí, rozmícháme a přilijeme k sypké směsi. Toto středně řídké těsto vlijeme na pekáč vyložený pečícím papírem a rozprostřeme ho po celé ploše. Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo, smícháme se skořicí nebo perníkovým kořením, cukrem,  rozinkami a nasekanými oříšky ( čím víc oříšků, tím lépe). Jablka navrstvíme na těsto, posypeme slunečnicovým semínkem a dáme péct do trouby na 45-50 minut. Koláč se peče poměrně dlouho. Před koncem ho můžeme posypat kokosem, krásně to koláč rozvoní. Před krájením necháme úplně vychladnout. Ke koláčí můžeme přidat zakysanou smetanu. 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky