Báječná paštika z hlívy ústřičné
Zdravá verze paštiky z hlívy ústřičné, která je chutná a zdravá zároveň. Namažte ji na kváskový chléb a máte rychlou a skvělou večeři!

Ingredience
- 300 g hlívy ústřičné
- 50 g vlašských ořechů
- 1 střední cibule
- 1/4 lžičky mletého nového koření
- špetka sušeného rozmarýnu
- čerstvý rozmarýn
- tymián a šalvěj
- 1 lžička tamari
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- asi 2 lžíce olivového oleje
- pepř
- sůl
Příprava
Hlívu omyjeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli.
Až cibule zesklovatí, přidáme sušený rozmarýn, necháme chvilku provonět a přidáme na kousky nakrájenou hlívu. Dusíme přibližně 15 minut. Není třeba přidávat vodu, hlíva pustí vody dost.
Během dušení přidáme všechno koření spolu s bylinkami a důkladně promícháme. Hlívu spolu s nasekanými vlašskými ořechy rozmixujeme na hladkou kaši.
Pak přidáme tamari, lahůdkové droždí, olej, dosolíme a opepříme dle své chuti.